Login

Derularea afacerilor

"Succesul vine de obicei la cei prea ocupati ca sa il caute."

Henry David Thoreau

Considerati ca activitatea companiei poate fi imbunatatita?

Sesizati unele disfunctionalitati si simtiti nevoia unui "ochi exterior" critic si creativ?Companiilor care au deja un istoric si se confrunta cu disfunctionalitati sau celor care vor sa îsi îmbunatateasca activitatea le stam la dispozitie în individualizarea unor solutii de succes prin conducerea dirijata a procesului de schimbare, cooperare si dialog, implicare si împuternicire.

Conducerea dirijata a procesului de schimbare

  • Acest proces nu este deloc facil, ci implica o permanenta provocare: oamenii trebuie sa fie învatati sa ia în considerare mediul extern si mediul intern si trebui sa descopere nivele care sunt dificil de identificat.
  • Astazi, inovarea si descoperirea are loc adesea pe nivele diferite de complexitate care implica o dificultate în întelegerea lor.

Individualizarea solutiilor

  • Strategia trebuie sa caute noi surse de inovare. Tentatia de a aplica noi metode standard este uriasa.
  • Apar în permanenta noi teorii si curente: restructurarea solutiilor, reengineering-ul. Nu este posibil sa obtii rezultate pe termen lung cu folosirea acelorasi instrumente. Ele trebuie înnoite mereu si adaptate în permanenta de la caz la caz.

Cooperare si dialog

  • Ideile stau la baza actiunilor. Acestea sunt conturate în urma unor discutii intense cu clientii.
  • Colaborarea strânsa cu clientii pentru identificarea variantei optime de dezvoltare si conturarea solutiilor potrivite ce pot asigura succesul pe termen lung.

Implicare si împuternicire

Multe dintre solutii sunt formulate cu ajutorul unor metode de planificare participativa, cum ar fi PCM sau ZOPP. Nu suntem pentru oferirea unor solutii din afara, ci consideram ca sprijinul celor din interiorul companiei este cel mai în masura sa asigure solutii realiste. Brainstorming-ul poate contribui la identificarea unor idei optime, urmat de selectia cailor optime prin metode stiintifice de ponderare a factorilor de influenta - Macro Micro Screen.

Îmbunatatirea gândirii strategice este una dintre preocuparile noastre, indiferent de domeniul de activitate al firmelor pe care le consiliem. Aceasta este una dintre problemele principale ale majoritatii companiilor din mediul de afaceri românesc care se multumesc sa actioneze sub impulsul estimarii de moment sau pe baza unui spectru de analiza uneori incomplet.

.

Newsletter

LinkedIn Follow

Vremea